مناطق کاهش تنش کلاه گشاد روسی بر سر مخالفان ...

ساخت وبلاگ

مناطق کاهش تنش شامل چهار شهر حلب ، ادلب ، حمص و حما می شود که چندی پیش در نشست آستانه طی توافق روسیه و مخالفین با حمایت ایران و ارتش سوریه اتفاق افتاد .

بحث بر سر ایجاد مناطق کاهش تنش یا پرواز ممنوع در این چهار منطقه بیش از انکه یک راه حل دیپلماتیک برای حل بحران سوریه باشد به اعتقاد من یک تاکتیک کوتاه مدت است برای تمرکز ارتش سوریه بر سایر مناطق سوریه .

اگر به نقشه ی سوریه دوباره نگاهی بی اندازیم ارتش سوریه در جنگی فرسایشی و میلیمتری با مخالفین و جهادی ها اسلام گرا قرار داشت در حالی که ائتلاف به رهبری امریکا همراه با کردها در خصوص عملیات الرقه به جمع بندی رسیده بود و حتی تا چند کیلومتری این شهر پیشروی کرده بود . ابتکار این مناطق امن که از سوی روسیه مطرح شد این فرصت را در اختیار ارتش سوریه گذاشت تا با پیشروی به سمت مناطق مرکزی سوریه به لحاظ میدانی دست بالا را داشته باشد .

اما پس از این توافق به خاطر موقعیت مخالفین در ادلب و حما  آنها عملا از صحنه ی جنگ سوریه دور انداخته شدند . در روزهای آینده دور بعدی مذاکرات آستانه آغاز خواهد شد و روسها برای تداوم بخشیدن به این کاهش تنش و پا برجا ماندن ان ممکن است حتی قول هایی فراتر از برنامه های خود را به مخالفین بدهد که مهمترین آن می تواند توافق بر سر عدم حمایت از کردها باشد .

اما اتفاقی که در حال حاضر در جریان است از این قرار است :

1-      کردها در تلاشند با  آزاد سازی شهر رقه و حرکت به سمت دیرالزور دست بالا را در اینده ی سوریه داشته باشند .

2-      ارتش سوریه تمام تلاش خود را برای نزدیک شدن به دیرالزور انجام خواهد داد و مطمئنا برای این امر نیازمند نرمش نشان دادن به شورشیان ادلب و حما می باشد . از این رو از دو محور حلب ، تدمر سعی میکند دایره مناطق تحت اختیار کردها را محدود کند و خود را قبل از آنها به دیر الزور برساند

3-      نیروهای حشدالشعبی عراق نیز در تلاشند بتوانند پیش از انها خود را به شهر المیادین که یکی از مهمترین شهر های کرانه ی رود فرات است برسانند . تا بتوانند ارتش سوریه را در تسخیر دیرالزور همراهی کنند

4-      نیروهای آمریکایی برای فعال کردن باز مانده ی ارتش آزاد در مرز عراق و اردن دست بکار شده اند و سعی میکنند آنها را برای جلوگیری و عملیات تاخیری برای ممانعت از پیشروی ارتش سوریه تشویق کنند . آنها اقدام به ایجاد یک پایگاه در این منطقه کرده اند . اما به نظر می رسد با توجه به تعداد و توان این نیروها در جنوب شرق سوریه قدرت پیشروی نداشته باشند و صرفا از انها به عنوان نیروهای باز دارنده و تاخیری استفاده شود .

با این روند آینده ی سیاسی سوریه را ارتش سوریه و نیروهای کرد رقم می زنند . پس از مشخص شدن سرنوشت الرقه و دیرالزور به احتمال زیاد ارتش سوریه با حمایت روسیه در تلاش برای از بین بردن مناطق کاهش تنش بر خواهند آمد تا بتوانند ادلب و حما را در موضع قدرت از مخالفین پس بگیرند . سرنوشت دیر الزور و المیادین سرنوشت جنگ در سوریه است !

 پی نوشت:

نقشه :

زرد - کردها 

قرمز ارتش سوریه 

سبز مرزعراق : ارتش ازاد 

آبی: نیروهای تحت حمایت ترکیه 

سبز شمال و جنوب : جهادی ها مخالف دولت 

کوهستان...
ما را در سایت کوهستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lawansaqeza بازدید : 127 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 19:40