عفرین و اهداف روسیه ...

ساخت وبلاگ

پس از عملیات ترکیه درعفرین ، کردها به دولت سوریه پیشنهاد دادند که برای دفاع از خاک سوریه به این منطقه نیرو اعزام کند و در برابر جنگنده های ترکیه سیستم دفاع هوایی راه اندازی نمایند . دولت سوریه نیز طی چند نشست و مذاکره با این موضوع موافقت کرد اما هیچ اتفاق معنی داری در حمایت از کردها در عفرین مشاهده نشد .

واکاوی چند موضوع میتواند دلایل این مسئله را کمی روشنتر سازد :

در ابتدا جواب این سوال مهم است چرا دولت سوریه باید از کردها در برابر ترکیه دفاع کند ؟

پاسخ این پرسش چند جنبه دارد ، نخست اینکه سقوط عفرین تهدید بزرگی علیه دومین شهر بزرگ سوریه (حلب است ) به معنی دیگر عفرین همانند یک سپر در برابر تهاجم ترکیه علیه حلب عمل میکند در وهله ی دوم کردها عملا چشم داشتی به دمشق ندارد در صورتی که نیروهای تحت حمایت ترکیه در صورت قدرت گیری بیشتر ، دمشق را مورد هدف قرار خواهند داد و سومین عامل می تواند مشروعیت بخشی به دولت سوریه باشد عدم حمایت از کردها در عفرین عملا به این معنی و مفهوم است که دولت سوریه چندان عفرین را بخشی از خاک خود نمیداند .

حال اگر به موضوع اصلی بحث برگردیم و دلیل عدم حمایت سوریه را در 37 مین روز عملیات جویا شویم میتوانم به چند نکته اشاره کنم نخست اینکه درواقع دولت سوریه میخواهد هم کردها هم نیروهای جهادی وابسته به ترکیه خسته و ضعیف شوند ضعیف شدن این دو گروه کمک بزرگی به دولت سوریه است در عین حال هرچه دایره ی محاصره در عفرین تنگ تر باشد کردها حاضرند امتیازات بیشتری به دولت سوریه بدهند . این دیدگاه را غالباً روسیه به دولت سوریه گوشزد میکند . دولت روسیه تمایل ندارد در این مقطع ارتش سوریه به یاری کردها برود به این دلیل که  :

1-      کردها بدون دادن امتیازی چشم گیر نباید از حمایت نظامی روسیه بهره مند شوند

2-       ترکیه حاضر است در برابر عدم حمایت از کردها امتیازات بهتری به دولت سوریه و روسیه بدهد به همین منظور انها سعی میکنند بهترین پیشنهاد را دریافت کنند

و دست آخر اینکه دولت سوریه چقدر منتظر خواهد شد ؟؟؟

ترکیه میخواهد در ازای تخلیه ی کامل غوطه ی شرقی از مخالفان امتیاز عدم حمایت از کردهای عفرین را از دولت سوریه بگیرد اما این چندان لقمه ی چرب و نرمی برای روسیه و سوریه نیست آنها تمایل دارند علاوه بر غوطه شرقی ادلب نیز بدون مقاومت واگذار شود چیزی که ترکیه به هیچ عنوان زیر بارش نرفته است . دلیل حملات پر فشار دولت سوریه به جهادی های مستقر در غوطه ی شرقی میتواند همین امر باشد. ارتش سوریه میخواهد  قبل از اینکه عفرین سقوط کند  کارت امتیازی ترکیه را باطل کنند . دولت سوریه میخواهد خود به تنهایی غوطه ی شرقی دمشق را ازاد کند و در این صورت ترکیه ناچار است بر روی امتیازات بهتری فکر کند .

بدون شک دولت سوریه از جنگ عفرین نهایت بهره را خواهد برد اما یقینا بازنده ی این جنگ صرفا در میدان نبرد مشخص نخواهد شد و این جنگ پیامدهای سیاسی بلند مدتی در سوریه خواهد داشت که شاید روسیه را نیز در بر بگیرد .

 با مشخص شدن وضعیت غوطه ی شرقی طرفین دوباره بر سر اینده ی عملیات و عفرین به فکر امتیاز گیری ها و مذاکرات پشت پرده ی دیگری خواهند بود .

کوهستان...
ما را در سایت کوهستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lawansaqeza بازدید : 191 تاريخ : شنبه 12 اسفند 1396 ساعت: 18:13