دیپلماسی فعال کردهای سوریه در مناقشه قطر و عربستان!

ساخت وبلاگ

تیتر خبر : درخواست نیروهای سوریه دموکراتیک (نزدیک به کردها ) برای ایجاد رابطه با عربستان سعودی

این در حالی است که مناقشه ی عربستان سعودی با قطر در سطح بی سابقه ای بالا گرفته است اجازه بدید به صورتی مختصر در خصوص روابط  کردهای سوریه با بازیگران منطقه چند نکته ای را عنوان کنم :

از ابتدای نا آرامی های سوریه کردها در این کشور سعی کردند مسیر گفتگو و تفاهم را در پیش بگیرند همین امر باعث شد در دوره ی اول جنگ سوریه کردها از جنگ دور بمانند . آنها در تلاش بودند روابط دیپلماتیکی که با دمشق بر قرار کرده بودند را نیز با دیگر بازیگران منطقه ای برقرار نمایند . تلاش های صالح مسلم در ارتباط موثر بر قرار کردن با ترکیه و ایران نمونه ای از انعطاف پذیری و اشتیاق برای باز کردن راه حل های دیپلماتیک از طریق گفتگو و روابط منطقی بود .

روابط کردها با دولت اسد هرچند بسیار پرتنش و پرفرازو نشیب بود و همواره در عین حفظ رابطه منجر به زد و خورد ها نسبتا شدیدی می شد اما هر دو طرف ماجرا منافعشان بر پایه ی حفظ این رابطه بود .

پس از واقعه ی کوبانی درهای گفتگو بر روی کردها گشوده شد و قدرت های درگیر در جنگ سوریه اهمیت یگان های محافظ خلق (YPG) و حزب ( PYD ) را درک کردند . هرچند در نشست های ژنو و آستانه این جریان نادیده گرفته شد اما کردها توانستند روابط موثری با دو قدرت روسیه و ایالات متحده بگیرند به نحوی که نام ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا با نام کردها گره خورده است .

در روزهایی که تنش در کشور های حاشیه ی خلیج فارس به شدت رو به افزایش است و صف بندی های جدیدی در این منطقه در حال شکل گیری است . کشور ترکیه که خصمانه ترین مواضع را در مقابل کردها در پیش گرفته است با تصویب پارلمان این کشور مبنی بر اعزام نیرو به قطر عملا خط خود را از عربستان سعودی جدا کرده است . از سوی دیگر به نظر می رسد قطر و ترکیه در دیدگاه استراتژیکشان به نسبت معارضین سوری دارای منافع و اهداف نزدیک تری به یکدیگر هستند .

کردها از این مناقشه می خواهند بهره ی کافی را ببرند و برای نخستین بار درهای گفتگو و دوستی را با کشور عربستان بگشایند . این روزها عربستان سعودی از رفتار ترکیه در قبال مسئله ی قطر بسیار خشمگین است . کردها می خواهند دست کم برای کوتاه مدت از این مناقشه دستاوردی مادی و سیاسی داشته باشند . اگرچه این دستاورد و ارتباط کوتاه مدت اگر مورد پذیرش عربستان سعودی قرار بگیرد می تواند راه را برای روابط بلند مدت  هموار تر کند .

فراموش نکنیم در طرح ترامپ در خصوص مناطق امن سوریه این امارات متحده ی عربی و عربستان هستند که هزینه های ایجاد این مناطق را بر عهده خواهند گرفت و طبیعتا با تنش های موجود انها طرح ترکیه در خصوص استقرار در مناطقی ما بین جرابلوس و اعزاز را به سهولت کنار خواهند گذاشت و ایده ی کردها برای ایجاد مناطق امن در محدوده ی تحت کنترل انها قوت خواهد گرفت .

باید منتظر بود که آیا عربستان نیز به این در خواست SDF  یا نیروهای سوریه دموکراتیک چراغ سبز نشان خواهند داد یا خیر ؟!

کوهستان...
ما را در سایت کوهستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lawansaqeza بازدید : 184 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 19:40