تنزل به جایگاه مزدوری ...

ساخت وبلاگ

قبل از هرچیز باید بگویم بارها در روزهای گذشته این متن را پاک کرده ام و دوباره نوشته ام . اینگونه نوشتن برایم تلخ است اما نمیتوان بر واقعیت ها هم سرپوش گذاشت . این متن تلخترین متنی است که تاکنون نوشته ام و اصلا و ابدا خودم علاقه ای به دوباره خواندنش ندارم .

 

جاش:

جاش در ادبیات سیاسی کردستان دهه هاست به عنوان اصطلاحی رایج مورد استفاده قرار گرفته است . معنی لغوی آن همان کره الاغ است اما مفهومی سیاسی به خود گرفته است .

به طور کلی در هرچهار بخش کردستان (ترکیه ، عراق ، ایران و سوریه ) کردهایی که با حکومت مرکزی یا منطقه ای مستبد بر علیه کردها هم پیمان میشوند از آنها به عنوان جاش نام می برند .

این اصطلاح به دولیل است :

1-      کره الاغ ها معمولا دنبال رو الاغ بزرگ هستند

2-      یک کره الاغ حتی با مادر خود نیز جفت گیری میکند

بر همین اساس این واژه برای کردها دنباله رو حکومت های منطقه دهه هاست مورد استفاده قرار گرفته است .

به طور کلی در مبارزات چریکی تمام دنیا گروه های چریکی ناسیونالیست یا فراناسیونالیست همواره وجود داشته اند به طور مثال فارک های کلمبیا ، انقلابیون کوبا و بولیوی ، کنگره ملی افریقا ، انقلابیون الجزایر ، جنبش مسلحانه ی کزوو یا صربها و نمونه های بسیاری که از حوصله ی این مقال خارج است. این گروه ها اغلب انگ تروریستی بودن نیز به آنها چسبانده شده است. اما نفس مبارزه برای مطالبات ملی به خودی خود قابل احترام است اما صرفا برای مطالبات ملی!!!

حال نگاهی به تغییر استراتژیک حزب دموکرات کردستان ایران داشته باشیم نکات جالب توجهی میبینیم . این حزب پس از جنگ فرسایشی با سپاه و تقریبا در مقطعی که حکومت ایران در موضع ضعیفی به لحاظ نظامی بود ناچار به عقب نشینی در اقلیم کردستان عراق گردید . این حزب رابطه ی بسیار تنگاتنگی به حزب دمکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی دارد و تا حدود زیادی مرام و منش انها را در پیش گرفته اند . یک حزب ناسیونالیستی با گرایشات ضعیف مذهبی است که در طول چندین سال کمپ نشینی شاهد ریزش بسیار زیادی از اعضایش بوده است و بسیاری از آنها به اروپا مهاجرت کرده اند .

به نظر می رسد حکومت عربستان سعودی از طریق حزب دمکرات کردستان عراق برای ایجاد نا امنی در ایران از انها به عنوان ابزار استفاده میکند . این حزب چندی پیش به دلیل بحران مالی شبکه ی تلویزیونی خود را تعطیل نمود اما زمزمه هایی از بازگشایی شبکه ی تلویزیونی شان به گوش میرسد .

اما چندی است که اقدامات پرسش برانگیزی از اعضا و کادرهای آنها مشاهده شده است که هیچ شباهتی به جنبش رهایی بخشی یا ازادی بخشی ندارد .

1-      همراهی با ENKS  و اقدام به برگزاری کمپین هایی در محکومیت حکومت دمکراتیک کردستان سوریه

2-      ایجاد تنش در مرزهای کردستان ایران با اعضای پ ک ک برای دور کردن پ ک ک از مناطق مرزی به دلیل اختلافات پ ک ک با حزب دمکرات کردستان عراق و حکومت عربستان

3-      اقدام مسلحانه درداخل مرزهای ایران با حمایت عربستان سعودی جهت تامین منابع مالی

4-      مصاحبه با شبکه ی تلویزیونی عربستان در تمجید و تحسین مقامات سعودی برای مراسم حج و مقایسه انها با حکومت ایران !

حال چند پرسش از اقدامات فوق به ذهن می رسد که یقینا پاسخ های رهبران این حزب برای من قانع کننده نبوده است:

1-      بر اساس چه شواهد و شرایطی به این نتیجه رسیده اند که در حال حاضر مبارزه مسلحانه در ایران نتیجه بخش خواهد بود ؟ ایا ایران ضعیف تر از دوران پس از جنگ است یا انها قدرتی مضاعف پیدا کرده اند؟

2-      پس از واگذاری بخش هایی از مناطق مرزی توسط پ ک ک به انها آیا توانستند تا اصفهان پیشروی کنند ؟ یا فقط 20 نفر  از اعضای حزب را به کشتن دادند؟

3-      ایا از نظر این حزب عربستان سعودی از کدامیک از حکومت های منطقه دارای کارنامه ای قابل قبول تر در رابطه با حقوق بشر است؟ ایا در قیاس با همین کشورها و حکومت های خاورمیانه حکومت عربستان در چه جایگاهی است که حاضر هستند برای منافع آنها دست به هر اقدامی بزنند حتی مرگ اعضای حزب خود؟

4-      در کجای تاریخ مبارزاتی کردستان مطالبات مذهبی جایی داشته است که تمجید از مناسک حج عربستان به عنوان یک اقدام انقلابی قلمداد شود ؟

5-      آیا این تنزل به جایگاه مزدوری نیست؟

لازم به ذکر است به نظر می رسد  دو دلیل اقدام مسلحانه ی حزب دمکرات کردستان ایران در وهله ی اول ایجاد نا امنی در ایران است به نحوی که به گوش شیوخ عربستان برسد و در وهله ی دوم تحت فشار قرار دادن ایران برای عدم مخالفت با همه پرسی اعلام استقلال کردستان توسط مسعود بارزانی است .

پی نوشت:

به نظرم جایگاه ازادی خواهی ملت کرد آنچنان رفیع است که تنزل به جایگاه مزدوری شرم اور است نداشتن سیاست مستقل و نداشتن ابزار های ان قطعا آنها را در مسیری به مراتب ننگین تر خواهند انداخت. به طور کلی هر حزب و جریانی که اهدافش صرفا و صرفا برای منافع دولت های منطقه باشد جاشی گری محض است . در حا حاضر حداقل جان 20 نفر از پیشمرگ های این حزب در این چرخش سیاسی شرمگین از دست رفته است و مسئول خون این جوانان رهبران حزب است .

به اعتقاد من می بایست از طرف جامعه ی کردستان بازخورد اقداماتشان به انها برگردانده شود چراکه هر جنبش و مبارزه ای که از دل مردم برنخواسته باشد محکوم به نابودی است . این اقدامات از دل شیوخ عربستان نشات گرفته است و هیچ دستاوردی برای کردها نداشته و نخواهد داشت . امیدوارم با محکومیت حزب برای بازیچه شدن توسط عربستان مانع از کشته شدن سایر اعضای آنها شویم .

به اعتقاد من اگر این حزب تمایل دارد برای عربستان نقش جاش ایفا نماید همین نقش جاشی گری را برای ایران بازی میکرد به مراتب دستاورد های بیشتری برای مردم داشت.

کوهستان...
ما را در سایت کوهستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lawansaqeza بازدید : 211 تاريخ : چهارشنبه 24 شهريور 1395 ساعت: 23:40